Přináším první recept, tak jak jsem avizovala v prvním příspěvku. A když je první, tak nemůžu začít jinak než snídaní. Ta je nejdůležitějším jídlem dne, je to jakýsi základ bez kterého bychom nemohli správně a naplno fungovat.
Pro dnešní den jsem si zvolila velmi chutnou a rychlou ovesnou kaši, která je výbornou sladkou snídaňovou variantou. A nemá v sobě žádný cukr! Ideální nemyslíte? Zvláště pro nás diabetiky :).
Co musíme mít doma:
- Ovesné vločky (obyčejné nebo i ty ,,ochucené,, se semínky, rozinkami, atd.) – tady pak pozor na obsah výměnných (sacharidových) jednotek!!
- Jogurt ať už bílý nebo ovocný
- Nějaké to ovoce – jablíčko, mandarinku, hrušku, … zkrátka takové na které máme chuť
- Semínka – chia, dýňová, slunečnicová,…
- Karob
Večer si odvážíme potřebné množství ovesných vloček a namočíme je do vody. Do rána nám pěkně nabobtnají a vsáknou vodu. Ráno přidáme jogurt, kousek ovoce, přisypeme vybraná semínka. Vše zamícháme a na konec posypeme karobem, který dodá jemnou kakaovo-čokoládovou chuť a kaši i jemně osladí. A můžeme baštit 🙂
Množství ovesných vloček, jogurtu a ovoce si každý zvolí podle své potřeby a výměnných jednotek, které může na snídani zbaštit. Moje varianta obsahuje 4 v.j. přičemž rozložení bylo následující:
- 2 v.j. ovesných vloček,
- 1 v.j. ovocného jogurtu (měla jsem Hollandii)
- 1 v.j. jablíčka
- semínka nepočítám a karobu byla jen malá lžička, takže také zanedbatelné
Dobrou chuť!