Minulý týden ve čtvrtek jsme vyrazili do víru velkoměsta na vynikající večeři. Ostatně bylo co oslavovat. Jak víte měla jsem narozeniny a s přítelem jsme slavili 3. výročí. Shodli jsme se na tom, že by to chtělo něco opravdu speciálního a netradičního. Volba padla na CLUB52. Pro milovníky rybích specialit, čerstvých surovin a kvalitního vína je to místo jako dělané.
Club52 se nachází v naší malebné Olomouci, kousíček od centra, konkrétně na ulici 1. Máje. Otevřeno mají pouze čtvrtky. Díky tomu si můžete být jistí, že na Vašem talíři skončí opravdu čerstvá rybka. Rybky vybírá sám majitel a ručí za jejich čerstvost.
Fotka zapůjčena z facebooku stránky Club52 |
Fotka zapůjčena z facebooku stránky Club52 |
Majitelé jsou starší manželé. Jsou velmi milí, vstřícní, zcestovalí a restauraci provozují s tou největší láskou. Mají procestovanou Francii křížem krážem a gastronomie se stala jejich vášní. Restauraci neprovozují pro zisk, ale pro radost. A to je na tom to nádherné. Tohle místo má velkou duši a potenciál. Vždycky jsem tvrdila a věřila, že když něco děláte pro radost, s velkou láskou a notnou dávkou pokory lidé se k vám budou rádi vracet.
V restauraci se ocitáte v jiném světě. Zaplaví Vás klid. Máte pocit, že jste se právě ocitli v přímořském městečku, kde místo spousty turistů potkáte milé domorodce. Ve vzduchu jsou cítit čerstvé ryby, interiér je laděný do přírodních tónů, zdi jsou z kamene, všude kolem jsou obrazy z Francie a přímořských městeček, sem tam nějaká ta mušlička, atmosféru dokresluje dokonalá souhra tlumených světel a svitu svíček. Dominantou celého klubu je obrovská oteveřená kuchyně. Vidíte ji hned po příchodu. Kuchařům můžete koukat pod ruce. Pro mě naprosto dokonalý koncept a něco, co tady chybělo. A víte co je třešnička na dortu. V téhle restauraci nečekejte hudbu z rádia. Po celý večer zde hraje živá hudba. O tu se stará pán u klavíru. To vám je taková nádhera.
Fotka zapůjčena z facebooku stránky Club52 |
Fotka zapůjčena z facebook stránky Club52 |
Jídlo je vskutku gastronomický zážitek. Jíte očima a spojení chutí je něco neskutečného. My si velmi pochutnali a odcházeli s příjemným pocitem. Na konci večera jsme si dokonce dobrou hodinku povídali s majitelem restaurace. Povídal nám o francii, o ústřicích a Bretani, o kvalitním víně a taky o tom jak vybrat čerstvou rybu. Prozradil taky pár receptíků :). Celou dobu jsme seděli u té božské velké kuchyně, popíjeli bílé víno, pozorovali kuchaře a dosyta si užívali přítomný okamžik. Majitelé jsou velmi vstřícní a přátelští lidé. Mají velmi krásný pohled na svět a bylo velmi příjemné si s nimi povídat.
Menu |
Předkrm: Krevety na grilu s česnekem a petrželkou |
Můj hlavní chod: Pošírovaný candát s pečenou bramborovu kaší s parmezánem, karamelizovanou čekankou a kardamomovou omáčkou s koriandrem. Luxusní to bylo! |
přítelův hlavní chod: Filet z pražmy se soudky restované zeleniny s cibulovo-petrželovým pyré a šafránovou omáčkou. |
Dezert: Domácí mandlová panna cotta s čokoládou. Přátelé, první pana cotta která mi chutnala! Nebe v bříšku, fakt. |
Pokud plánujete cestu do Olomouce určitě se sem zastavte. Nebudete litovat, to vám slibuju. My se sem brzo vrátíme.
Mějte krásný den, Vaše
P.S.: Omlouvám se za kvalitu fotek, ale zapoměli jsme foťák. Hlava mapa,… no znáte to 🙂 Při příští návštěvě vše nafotím a fotky aktualizuju, slibuju. Zatím snad nebude vadit, když si pár foteček zapůjčím z facebooku Clubu52
3 comments
Železně pravidelné špízování blogu odměněno hned dvěma posty. Děkuji 😉
Kubajz,
ooo jsem poctěna, že tě blog baví a neodradí tě ani delší čekání na články!! 🙂
Děkuju a měj hezký večer, Jituš
No, to víš, to jsem já, věrný držák 😀
Pěkný večer i vám 🙂