Tento pokrm je ideální pokud máte rádi něco lehčího, dále se hodí na letní dny, kdy člověk nemá chuť baštit něco těžkého. Pokud k tomu navíc milujete těstoviny a jste fanoušky receptů, rychle, snadno a chutně, pak jste tady správně.
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 2-3 (podle toho jací jste jedlíci)
Výměnné jednotky: cca 250 g 4 v.j.
Budeme potřebovat
250 g těstovin farfale (váženo za syrova)
Olivový olej
Kousek másla
cca 150 ml zeleninového vývaru
3 stroužky česneku
3 lžíce rajčatového protlaku
Sušená rajčátka
100g baby špenátu
Rucola na ozdobu
Vituš postupovala následovně:
V první řadě si dáme vařit těstoviny. Ve wok pánvi, případně jiné větší pánvi, si rozehřejeme trošku olivového oleje spolu s máslem. Mezitím si nakrájíme na drobno česnek a sušená rajčata.
Česnek přidáme na pánev a cca 1 minutu restujeme.
Přidáme sušená rajčata a opět chvíli restujeme
Jakmile jsou rajčátka lehce orestována přidáme 3 lžíce rajčatového protlaku, promícháme a restujeme cca 2 minuty
Poté přidáme trošku vývaru a necháme podusit dokud se část vývaru nevypaří.
Stáhneme pánev z ohně, scedíme těstoviny a přidáme je do vzniklé omáčky spolu s baby špenátem (ten jsem na dnešek nesehnala, proto na fotce chybí). Všechno důkladně promícháme a vrátíme na plotýnku. Aby jsme předešli tomu, že budou těstoviny příliš suché podlijeme je zbytkem vývaru, dobře promícháme a počkáme až se vývar vypaří.
Nakonec přidáme, na malé kousky nakrájený, balkánský sýr, promícháme a ještě cca 3 minuty restujeme. Hotovo.
Těstoviny ozdobíme rucolou a můžeme baštit.
Přeji ať se po nich zapráší jako u nás doma.