Víkendový oběd patřil rizotu, se kterým jsem si vyhrála a musím se poplácat po rameni, ač se říká, že samochvála smrdí, a zvolat ňami, ňami, protože se po něm jenom zaprášilo. V následujícím příspěvku přináším recept i vám, aby jste si doma mohli také tak pošmáknout jako my.
Nejdříve si nachystáme potřebné suroviny ať se posléze přípravou nezdržujeme.
Do rýžovaru si dáme vařit rýži. Pokud nevlastníte rýžovar přidáte rýži ve stejném bodě, jako jsem ji přidávala já. Doba vaření rizota se tím trošku protáhne, ale nebojte se, nijak dramaticky. Já volím rýžovar, protože bez něj si už neumím představit vaření. Je to můj velký pomocník, který mnohdy práci urychlí a rýže z něj je tou nejlepší, jakou jsem kdy jedla.
Cibulku nakrájíme nadrobno, chorizo klobásu si nakrájíme na kostičky.
Na pánvi si rozehřejeme olej a na něm opečeme chorizo klobásku. Jakmile je opečená, přidáme cibuli a opékáme dokud nezesklovatí.
Nyní přisypeme rýži, ať už uvařenou z rýžovaru nebo syrovou, promícháme se surovinami na pánvi, přidáme sušená rajčátka a zalijeme vývarem. Pozor vývar přilévejte postupně, nikoliv najednou. Další část vývaru přilijte v momentě, kdy je předchozí dávka vstřebána. Jakmile bude rýže uvařená, přilijte poslední várku vývaru a počkejte až se vstřebá.
Poté stáhněte rizoto z ohně a vmíchejte do něj parmezán a pokud máte, můžete i čerstvou petrželku.
A máme hotovo. Podáváme posypané parmezánem.
Přeji ať si pošmáknete jako my.